Mélymagyar kivonulás

 

én-cián

A MIÉP-frakció kivonulása az auschwitzi megemlékezésről elsietett és átgondolatlan húzás volt, ami érthető is azon tény ismeretében, hogy MIÉP nevű párt nem létezik, akkor pedig ki és miért gondolkodna, illetve miért ne sietne.
Gondolom, nem kapták meg időben a hírt, miszerint az izraeli Plaza Centers eladta dunántúli bevásárlóközpontjait a brit Dawnay Day nevű befektetési társaságnak, hagyják a dús legelőket, a kizsákmányolható, leigázható magyar embereket, a drága anyaföldet, befejezik a szálláscsinálást, és elmennek valamelyik másik országba, ahol megint utálhatják őket az antiszemitizmusra szakosodott hiperaktív seggfejek.
Mi történhetett?
A tőke mozgása nem írható le szimpla összeesküvés-elméletekkel, hanem mégis inkább a közgazdaság az a tudomány, amelynek keretein belül értelmezhetők a változások? Rettenetes hírem van: igen. Nem akar gyarmatosítani minket senki, magasról tesznek ránk, már rabszolgának sem kellünk, lehet feloszlani, más vizekre evezni, visszamenni portásnak a Magyar Rádióba, vagy részt venni valami átképzésen, ahol az idős nácikat tanítják valami rendes szakmára. Jelezném, ez nem lesz könnyű, mert a prostituáltak kitaníttatása is évek óta akadozik, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy az utcasarkon sokkal jobban lehet keresni, mint egy nagyáruház raktárában.
Meglehetősen nehéz lesz ezek után előállni valami – majdnem azt írtam: hihető – magyarázattal a Nagy Összeesküvésről, mert azt mégsem állíthatják a szélsőpolgárok, hogy a britek tulajdonképpen zsidók, és most hamarosan Skócia, illetve Észak-Írország sorsára jutunk. Állíthatják, csak valahogy ennek nincs olyan avíttas, rendesen megérlelt zamata, mint a cionista összeesküvésnek, a britek valahogy nem alkalmasak mostanában világbirodalom építésére.
Ha a hír időben érkezik, a MIÉP jeles képviselői ott, a fővárosi önkormányzatban, minden bizonnyal ugyanígy viselkedtek volna, hiszen cselekedetük nem a tudatos szintből táplálkozik, kivonulásuk ösztönös: Demszky Gábor zsidókról beszél, ez már sok, menjünk ki a négylyukúba, és mentsük meg a magyarokat.
A Plaza Centers kivonul, de nem számít, a tények csak arra valók, hogy megzavarják a rendes magyar embereket, akik nem dőlnek be olyan kommunista trükköknek, mint a gondolkodás.
Nem gondolkodtak tehát, fogták magukat, és kivonultak, majd kétségbeesett magyarázkodásba kezdtek, hogy főt ugyan ők bármikor hajtanak, de ez a nyikhaj főpolgármester szidta Horthy Miklóst, és azt mégsem tűrhették.
Horthy Miklóssal csupán annyi baj van, hogy politikai szerepe tökéletesen megegyezik Kádár Jánoséval, mindketten a lehetőségekhez képest, és mindketten a magyarnak a legjobbat. Ez a rengeteg vér pedig, ez csak úgy jött valahonnan. Németek, oroszok, sohasem mi, mi senkit sem bántottunk, mi nem tudnánk a légynek sem ártani. Nem volt önvizsgálat a második világháború után, nem volt a létező szocializmust követően sem, mindenki mentette az irháját, másokban keresve a felelőst.
Ebben az országban senki sem bűnös, itt mindenki mindennek ellenállt. Nem jelentett fel, nem lőtt Dunába senkit, nem küldte rá az ávót senkire.
Tiszták a kezeink, a bűnösök immár határainkon kívül, meg különben is olyan régen volt, hogy teljesen felesleges bolygatni már.
Istenem, hol vagyunk már a szarból jött mélymagyaroktól. A kérdés ma az: oda kívánkozunk-e újra?

Para-Kovács Imre főmunkatárs.