Egy a Határon Túli Magyarok Hivatalában 2006.február 15-i sajtótájékoztatóján feltett kérdésemet felhasználva a hirszerzo.hu munkatársa 2006.március 9-i, „Haverok, buli, klientúra” című cikkében rám hivatkozott.

Nem örültem neki és 2006.március 28-án, amikor a cikket észrevettem, az alábbi levelet írtam a szerkesztőségnek:

 

Tisztelt Szerkesztőség!

 

Most olvastam el Haverok, buli, klientúra címmel írt cikküket az interneten - amúgy egészen véletlenül.

A ..cikkben a tőlem (Gecse Géza) a helyszínen elhangzott kifejezést használták, viszont nem idézték pontosan.

 

Kérem, szíveskedjenek M.László Ferenc kollégájuk figyelmét felhívni arra, hogy legközelebb törekedjen a maximális pontosságra.

A Hírszerző cikke ugyanis azt állítja, hogy:

 

"Gecse Géza, a Magyar Rádió szerkesztője egyszerűen "haverok, buli, hanta-fantának" nevezte a jelenlegi támogatáspolitikát."

 

A fentiekkel kapcsolatban szeretném felhívni a figyelmüket, hogy ez így nem igaz, hisz:

 

1.) csupán a "haverok, buli, fanta" - kifejezést használtam, de nem állapítottam meg semmit, hanem

 

2.) kérdeztem. Mielőtt kérdeztem, elmondtam, hogy tudom, hogy a határon túli szervezetek némelyike valóban talán megalapozottan érezheti úgy, hogy miután ki van hagyva a Szülőföld Alap Tanácsából, ott a döntések a "haverok, buli, fanta" - jegyében születnek. Kérdésemben benne volt az is, hogy mit tett a tanács annak érdekében, hogy ilyen rossz érzése a határon túli szervezetek közül senkinek se legyen és mi a helyzet a KMKSZ-szel, rendeződött-e a meglehetősen feszült viszony az UMDSZ-szel(amely viszont benne van a Szülőföld Alap Tanácsában)?

 

Köszönettel: Gecse Géza

 

 

Még ugyanezen a napon írtam egy másik levelet is:

 

Kérem, szíveskedjenek arról értesíteni, hogy az internetes felületükön el tudják-e, illetve ha közben megtették, milyen formában tudják elhelyezni a pontosított szövegegemet, illetve észrevételemnek milyen formában tudnak nyilvánosságot biztosítani?

 

Köszönettel: Gecse Géza

 

Azóta a hirszerzo.hu – n ott van az imént írottak kivonata is, de itt most azt az eredeti cikket közlöm, aminek az elolvasásra után a fenti levelet írtam:  Kattintással olvasható!