2010 karácsony - Gecse

Kedves Barátom!

 

Boldog karácsonyi ünnepeket és egy az ideinél jobb, 2011-es évet kívánok!

 

A Határok nélkül vitaestet határon túli ügyekkel foglalkozó szervezetekkel konzultálva, az ELTE BTK Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszékének bázisán újjászervezzük. Nem elképzelhetetlen, hogy ezért új nevet kapnak majd e rendezvények és a helyszínük is más lesz, mint ahol eddig megszoktuk.(E rendezvénysorozat keretébe illesztettük az egy éve elindított Orosz Estek-et, amelynek első, tavaly novemberi rendezvényén Viktor Jerofejev orosz író volt a vendégünk. Ld.: http://www.gecse.eu/091120_Oroszestek.htm)

 

Az orosz Zebra Je Kiadóval közösen létrehoztunk egy orosz könyves sarkot a Ráday Könyvesházban, viszont – különböző okok miatt – ezt ott az idén ősszel megszüntettük. További három könyvesbolttal tárgyalunk, amelyek közül Budapesten a Nyugati pályaudvar mellett, a XIII. ker., Budapest, Katona József utca 13. szám alatti Bookstation Idegen nyelvi könyvesboltban és antikváriumban (http://www.bookstation.hu) immár nemcsak a moszkvai Zebra Je, hanem a szentpétervári Aletheia könyveiből is tud bárki, akár karácsonyra is orosz nyelvű könyvet vásárolni. (700 forintos könyv ugyanúgy található a kínálatban, mint 27 000 forintos. Ajánlom ezek közül Viktor Jerofejev magyarul megjelent regényeinek orosz eredetijeit, Okudzsava, Suksin, Bulgakov, Prisztavkin, Radzinszkij műveit, jól illusztrált, vadonatúj gyermekkönyveket, illetve az Aletheia közép-európai témájú 2010-ben megjelent köteteit.) Amint megjelennek a könyvesbolt honlapján, a Bookstation Rákóczi úti könyvesboltjában is meg lehet rendelni majd a könyveket: 1088 Budapest, Rákóczi út 5.

 

Szeretnénk az új esztendőben további oroszországi (és nemcsak orosz) kiadókkal felvenni a kapcsolatot, amiben a te segítségedre is számítunk.

 

Budapest, 2010. december 21.

Üdvözlettel:

Gecse Géza